0031-(0)88-0008400
info@uniglobeeasytravel.nl
Blog

De do's en don'ts voor werken in een koffietent

posted 2017-11-21 15:30:28.190 tags Uniglobe zakenreizen koffie trend

Niets maakt reizen voor ons werk zo aangenaam als met onze laptop neerstrijken in een charmante koffiebar en aan de slag gaan. Het is daarom dat we nooit meer met kromme rug op ons hotelbed rapporten hoeven uit te werken. We kunnen in gezelschap zijn zónder gestoord te worden (behalve om koffie te bestellen). Maar wat zijn de internationale gedragsregels voor de nieuwe generatie reizende zakenmensen die liever in koffietenten werken dan op kantoor? Zijn daar geen codes voor? Iris Hannema zocht het uit en laat je graag weten wat de do’s en dont’s zijn.

Geef geld uit
coffee1Werken vanuit een café betekent niet drie uur blijven zitten met een filterkoffie voor je neus; een bezet tafeltje dat niet consumeert kost de eigenaar geld. Het is eerlijk om de tijd dat je er verblijft te compenseren met uitgaven. Bijvoorbeeld: je blijft drie uur. Wat is redelijk? Vijf euro per uur? Dat betekent dat je in totaal vijftien euro zult uitgeven voor drie uur ‘kantoortijd’. Best redelijk, toch.

Wees sociaal met het gebruik van wifi en stopcontacten
Ga geen filmpjes kijken op de wifi van een koffiebar, laad je laptop/tablet/telefoon op en haal ze er dan uit zodat anderen ook van de stopcontacten gebruik kunnen maken.

Je bent en blijft een gast
Onthoud dat je een bezoeker bent in een koffiebar, of je er nu werkt en geld uitgeeft, het wordt nou eenmaal nooit je eigen kantoor. Dat houdt in dat je:

  • absoluut niet aan andere mensen vraagt of ze zachter willen praten (omdat ze je storen in je werk)
  • je zelf ook niet hard en lang vergadert of telefoneert omdat het mensen afleidt en het tegen het gevoel van samen individueel werken ingaat.
  • je niet de hele dag blijft zitten maar een dagdeel, een ochtend of een middag; een koffiebar is geen dagverblijf voor mensen zonder kantoor.
  • Skypen en FaceTimen voor in je hotelkamer bewaart omdat je door bellen met video andere mensen in verlegenheid brengt omdat ze mogelijk ongevraagd in beeld zitten of langslopen. Het is een privégelegenheid, net als telefoneren iets is voor buiten.

Neem een bescheiden plek in
We zijn mensen, geen pauwen, en kunnen dus prima uit de voeten met één stoel (de tas kan op de grond of op schoot) en één tafeltje. Wie een presentatie moet voorbereiden en papieren als puzzelstukken moet uitleggen kan daar beter het hotelbed voor gebruiken. De beste tafel voor mensen met laptops is de gemeenschappelijke tafel.

Denk aan deze tips de volgende keer dat je ergens neerstrijkt met je laptop.

Iris Hannema.

<< back to blog listing\
comments powered by Disqus
UNIGLOBE Easy Travel
Protonenlaan 5a
5405 NJ Uden
KvK 50296175
BTW NL822683647B01
IBAN NL48RABO0126376611

Twitter